You are here

Intelligent Electricity Generation

Ingineria este o profesie de creaţie. 
         Cum ar arăta lumea contemporană dacă nu am avea, de exemplu, energia electrică cu toată tehnica ce-şi trage „seva” din ea: de la calculatorul omniprezent, echipamentele audio-video, sistemele care coordonează automobilul, până la iluminatul electric, aparatele electrocasnice care ne uşurează viaţa, echipamentele medicale şi, nu în ultimul rând, automatizările complexe care deservesc industria. 
         Ne putem simplu imagina ce s-ar întâmpla dacă, prin absurd, cineva ar acţiona un comutator imaginar care ar întrerupe, ceea ce suntem obişnuiţi să numim, „curentul electric”. 
Energia, în general, şi energia electrică în special, se confruntă azi cu serioase provocări. Cerinţele sunt din ce în ce mai mari, dar producerea energiei, conversia ei dintr-o formă în alta, a generat poate cea mai importantă problemă a secolului XXI: poluarea. 
         Tot inginerii au fost cei care au adus în discuţie „energiile curate”, nepoluante. Generatoarele eoliene, panourile solare, tehnologia hidrogenului, alături de clasicele hidrocentrale sunt cei mai importanţi exponenţi în această direcţie. 
         Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi-a asumat responsabilitatea de a pregăti specialişti în domeniul deosebit de generos al producerii şi utilizării energiei electrice. Inginerul care termină această facultate este oricând capabil să rezolve provocări în domeniile: energetic, electrotehnic, electronic, hard/soft, adică este pregătit să „vadă” sisteme particulare sau complexe, de la un cap la altul. 
         Trebuie însă să recunoaştem: ingineria nu este o meserie uşoară. Dar, cu siguranţă, este o meserie cerută din ce în ce mai mult în contextul actual. Din acest motiv, absolventul de liceu care se îndreaptă spre această profesie, va trebui să aibă un fundament de cunoştinţe care să-i uşureze drumul. 
         Concursul "Intelligent Electricity Generation" doreşte să facă cunoscută, în mod direct, oferta de studiu a Facultăţii de Electrotehnică şi Electroenergetică din Timişoara. De aceea mare parte din procedurile de concurs se derulează la Timişoara, în laboratoarele facultăţii. Dorim ca alegerea facultăţii noastre să fie făcută în cunoştinţă de cauză. 
         Interesul organizatorilor concursului este să atragă absolvenţi de liceu cu preocupări în domeniu, creativi, cu abilităţi practice şi cunoştinţe solide, cu scopul de a creşte calitatea procesului didactic din cadrul facultăţii şi în consecinţă a absolvenţilor facultăţii.

Title: 

Regulament concurs

File: 

Title: 

Formular de inscriere

File: 

Title: 

Invitatie - Intelligent Electricity Generation

File: 

Feedbacks

Multumiri

Vă mulțumesc și pe această cale pentru șansa de a fi putut participa la programul IEG 2015.
Am fost puternic impresionat de gesturile încurajatoare venite din partea Dumneavoastră, a colegiilor domniei voastre și studențiilor din Ligă.
Nădăjduiesc, ca și anul viitor să pot participa la acest program.
Sper ca într-o zi să ajung și eu student la Dumneavoastră.

Cu respect și recunoștință:
Gergo CSUTAK

Multumiri

Vă mulţumim, încă o dată pentru extraordinara desfăşurare a IEG. Nici nu am mai auzit sau văzut aşa ceva pe tematica fizica.
Ne vedem la anul cu teme mai interesante.

Cu stimă
Prof. Lăscoi

Multumiri

Multumim pt tot, ne-am simtit f bine la Timisoara, organizarea a fost exemplara. Elevii au fost entuziasmati, mai ales cei de cl a X a.Speram sa-i orientam spre dvs si pe cei de cl a XII a care vor lua Bac-ul.
Ati putea sa ne trimiteti prezentarile elevilor de pe primele 5 locuri? Am vazut echipa de pe locul 3 si au avut o lucrare f interesanta. Ceilalti au fost in alte sectiuni si nu le-am vazut. Poate ar fi interesant un blog sau o postare a lucrarilor mai interesante.

Multumimsi numai bine!
Maria Petcut

Feedback

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.